Hoe draag je een hoed als man

Hoeden zijn niet meer zo populair onder mannen als vroeger. Dat is jammer, want heren hoeden zijn een fantastische, stijlvolle accessoire. En ook niet geheel onbelangrijk, op een koude, natte dag houdt een hoed je hoofd lekker warm en droog. Omdat er tegenwoordig steeds minder hoeden gedragen worden, zijn veel mannen vergeten hoe ze correct een hoed dragen. Een goed passende hoed is te herkennen aan het feit dat hij net boven je wenkbrauwen valt. Ook is het belangrijk dat heren hoeden goed bij de rest van de outfit passen. Verder is de gelegenheid waar je heengaat van belang. De regel is: hoe chiquer de gelegenheid, hoe strakker de hoed. 

Welke hoed past bij jou 

Bij het uitkiezen van een hoed is het belangrijk om te weten welke vorm je gezicht heeft. Er passen verschillende soorten hoeden bij verschillende gezichtsvormen. Allereerst hebben we mensen met een ovaal gezicht, jullie mogen van geluk spreken want vrijwel elke hoed zal jullie goed staan. Vervolgens komen de mensen met een hartvormig gezicht, ook jullie hebben het vrij makkelijk. De meeste hoeden staan jullie goed, het enige wat jullie willen vermijden zijn hoeden met grote flappen. Mensen van een vierkant gezicht kunnen het beste kiezen voor een kleine ronde hoed. Als je een rond gezicht hebt kun je het beste gaan voor een hoed met een niet al te grote, brede rand. En tot slot voor mensen met een lang hoofd is een hoed met een brede rand het meest geschikt. 

Welke kleur hoed past bij welke kleur overhemd 

Bij het uitkiezen van een hoed is het altijd belangrijk om rekening te houden met de gelegenheid, en de daarbij horende kledingstijl. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de stijl, maar ook voor de kleuren. Allereerst is het belangrijk om een kleur hoed te kiezen die bij je overhemd past, of andersom. Kies voor een redelijk neutrale kleur die niet vloekt. Kies bijvoorkeur een hoed die dezelfde kleur of iets donkerder of lichter is dan je overhemd. Let wel goed op dat het niet te afwijkend is, het komt vrij nauw. Als je het veilig wilt spelen kun je altijd voor een neutrale kleur hoed kiezen als bruin, beige of wit.