Je eigen snowboard gaan bouwen

Een snowboard kopen, dat is wat de meeste mensen doen met een wintersport. Het is snel en gemakkelijk, maar kost meestal wel veel geld. Hierbij kan je dat geld verliezen wanneer je verkeerd terecht komt op de piste. Dat zou zonde zijn, en daarom is het misschien een betere keuze om je eigen snowboard te bouwen. Hierbij kan je je eigen aanpassingen doen, is het goedkoper, maar je leert ook nog hoe je dit vakmanschap moet doen en is het handig voor later, wanneer je bijvoorbeeld schade hebt aan je snowboard en dit wilt gaan repareren. Het is namelijk niet gemakkelijk om het uit het niks te doen, maar er zitten veel voordelen aan wat uiteindelijk voor de toekomst handig kunnen zijn.

Het is eigenlijk verrassend simpel

Dus stop met een snowboard kopen wanneer je er één nodig hebt, maar begin met je handen te werken. Het is namelijk eigenlijk verrassend simpel. Mensen denken dat een snowboard bouwen veel techniek en kennis achter zit, maar niets is minder waar, wanneer je het proces leest waarin het gebeurd. Een snowboard lijkt namelijk een technologisch hoogstandje op eerste oogopslag, maar iedereen kan thuis een snowboard bouwen. Een board bestaat namelijk maar uit een paar onderdelen en de meeste materialen zijn voor iedereen beschikbaar. Waarom zou je het dan niet doen als je de kans hebt?

Wat moet je dan allemaal verrichten?

Het is uiteindelijk makkelijker gezegd dan gedaan. Je kan wel erg makkelijk een eigen board bouwen, maar er gaat wel veel tijd inzitten. Een board kan je in theorie van alleen maar keuken en tuin gereedschap bouwen. Om je snowboard te maken heb je de volgende materialen nodig: glasvezel is nodig om alles goed te verstevigen, een bovenkant van sterk hout, metalen kanten en bouten waarbij je alles mee bevestigt, en natuurlijk de onderkant van je board waarbij er ook een sterk materiaal voor nodig is. Hoe dunner en sterk je het board kan krijgen hoe beter het is voor de ervaring op de piste. Want een dik board is zwaar en lastig om mee te sturen. Het maken van snowboard bindingen zal een stuk moeilijer zijn. Gelukkig zijn deze te koop voor een bescheiden prijs!