mediteren

Mediteren voor lichaam en geest

mediteren Lichaam en geest

Graag vertel ik jullie wat meer over mediteren. Ik kwam er namelijk achter dat niet iedereen precies weet wat het voor je lichaam en geest doet. Iedereen weet vaak wel dat je bij mediteren in stilte zit, en al je gedachtes probeert los te laten. Wat ik zelf geleerd heb, is dat je met mediteren echt aandacht besteed aan je geest. Je natuurlijke ‘ik’, je ziel. Of hoe je het maar wilt noemen! Je bekijkt bijvoorbeeld hoe je je echt voelt en leert steeds meer zuivere keuzes te maken, die goed zijn voor jou zelf. Tijdens het mediteren merk ik altijd een verschil in mijn lichaam en geest. Zo merk ik dat pijntjes, vaak opgeleverd door stress, wegtrekken. En natuurlijk dat ik een stuk kalmer ben, ik kan helderder nadenken. Dat wens ik iedereen toe! Vaak is de enige manier dat effect op te wekken bij jezelf, te leren mediteren. Dus ik zou zeggen, ga ervoor!

Beter leren mediteren

Ik leer ook steeds beter mediteren. Voorheen had ik moeite met 5 minuten stilte, tegenwoordig vind ik 20 minuten al snel voorbij gaan! Nu ik vaak mediteer merk ik dat ik minder stress en minder hoofdpijn heb. Ik slaap een stuk beter en dieper en voel mij vaak uitgerust, dat was ik voorheen niet!