Secretaresse worden, daar zit toekomst in

Organiseer je graag een feestje? Ben jij steevast degene die gevraagd wordt om het kerstdiner voor te bereiden? Regel jij ieder jaar de vakantie? En altijd met succes? Dan ben jij een heus organisatietalent. En wist je dat je dit talent goed kunt gebruiken bij een baan als secretaresse? Jij bent dan namelijk de regelneef van het bedrijf. Je organiseert zakenreizen, ontvangt, plant vergaderingen en zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Als secretaresse zal je heel veel verschillende taken op je nemen, en meestal doe je ze ook nog eens allemaal tegelijkertijd. Multitasking is dus heel belangrijk in deze functie. Net als stressbestendig zijn, onder alle omstandigheden. Maar als we het zo horen is dit voor jou geen enkel probleem. Dus waarom zou je de gok niet wagen en secretaresse worden?

 

Eén van de meest flexibele banen

Het leuke van een baan als secretaresse is dat je zelf bepaalt hoeveel je werkt. Er zijn vacatures voor een fulltime dienstverband, maar ook net zoveel waarin men een parttime secretaresse zoekt. Als je een druk privé leven hebt met bijvoorbeeld een gezin kan dit heel handig zijn. Als secretaresse kun je dan gewoon door blijven werken én tegelijkertijd voor je gezin zorgen. En als de kinderen eenmaal op school zitten kun je naar behoefte altijd weer wat meer uren gaan werken. Veel werkgevers zijn hierin behoorlijk flexibel.

 

Als secretaresse heb je volop carrièremogelijkheden

Als secretaresse heb je meestal voldoende doorgroeimogelijkheden binnen een organisatie. Je diverse cursussen en aanvullende modules volgen waarmee je jouw kennis uit kunt breiden. Zo kan de werkgever jou beter inzetten. Verder verschilt het takenpakket van een secretaresse ook per bedrijf. Door slim te solliciteren kun je vanzelf in een leuke secretariële functie rollen waarin je meer uitdaging vindt.