Tip: je eigen petjes ontwerpen en bedrukken

Vandaag een extra interessante bijdrage van mijn kant, met betrekking tot je eigen ondernemerschap, dat ik een beetje probeer te prikkelen. Immers, er is altijd meer mogelijk dan je in eerste instantie misschien denkt. Ik zal in dit bericht verder ingaan op de mogelijkheden tot je eigen petjes bedrukken die er ook voor particulieren zijn.

83

Creëer je eigen mode – met petjes, mutsen en hoedjes

Normaal gesproken namelijk, worden petjes en andere promotionele artikelen meestal door bedrijven gedrukt. Deze worden dan uitgedeeld op bijvoorbeeld beurzen, in de hoop dat mensen met de petjes rond gaan lopen en zodoende in feite gratis reclame maken aan de wereld – naast het feit dat mensen zich met de producten en dus met het merk erachter gaan identificeren. Het kan natuurlijk ook heel anders, en zeker bij Max Caps, waar je petjes al in een oplage vanaf 25 stuks kunt laten bedrukken. Dat betekent dat jij het zelf ook kunt doen – en je niet met een oplage van duizend stuks opgescheept zit, noch honderden euro’s kwijt bent aan dit initiatief.

89

Oorspronkelijk begon ik er zelf mee, een tijd geleden, omdat ik meende een tof ontwerp te hebben gemaakt dat ik met de wereld wilde delen. Ik bestelde veertig stuks, om mee te beginnen, via de genoemde website, en deelde de petjes aan vrienden uit. Vervolgens werd het een grote rage hier in de stad en kregen mensen het er op sociale media over, werden vrienden aangesproken op waar ze toch die petjes vandaan hadden en kreeg ik aan de lopende band bestellingen binnen. Ik besloot nog eens een oplage van tweehonderd stuks te bestellen en heb deze via mijn eigen pagina verkocht – het liep als een trein! Vandaar dat ik je erop wilde wijzen dat dit soort initiatieven van onderaf, en daarmee je eigen petjes bedrukken, zeer positief kan uitpakken en je kan werken aan je eigen lifestyle – en die van anderen!

101