Train jouw werknemers op het gebied van veiligheid

Ben je op zoek naar een veiligheidstraining voor jouw medewerkers? Er zijn verschillende bedrijven die dit soort cursussen aanbieden. Gelukkig maar, want de veiligheid in een bedrijf is heel erg belangrijk. Weliswaar gebeurt het zelden dat er een ernstig ongeluk plaatsvindt op de werkvloer, maar als het dan toch zo is wil je het liefst dat jouw werknemers tijdig kunnen handelen om blijvende schade te voorkomen. Voortijdig handelen kan immers een leven redden. Dan wil je ook graag zeker weten dat je er in zo’n situatie alles aan gedaan hebt om te zorgen voor een goede afloop.

Welke training past bij jouw werknemers?

Afhankelijk van het soort bedrijf dat je hebt kun je bedenken wat voor soort veiligheidstraining het meest geschikt is voor jouw werknemers. Er is de standaard Eerste Hulp Bij Ongelukken (EHBO) training, die jouw werknemers leert om een slachtoffer in leven te houden in de tijd die nodig is voor de hulpdiensten om te arriveren. Crisismanagement en agressietrainingen leren werknemers om een crisis op verschillende gebieden te beheersen. Maar er is ook de uitgebreidere Bedrijfshulpverlening (BHV) cursus, die medewerkers naast EHBO leert om kleine branden te blussen, het pand te ontruimen en effectief te blijven communiceren tijdens calamiteiten.

Brandweer, zeevaart, industrie en management

Voor verschillende beroepen die dit vereisen zijn gespecialiseerde trainingen beschikbaar. Bij de brandweer is het een vereiste dat het brandweerkorps een goede training heeft gevolgd op het gebied van veiligheid. Ook op zee en in een industriële omgeving is veiligheid extra belangrijk. Daarnaast worden er ook speciale trainingen gegeven voor winkel- of horecapersoneel en voor managers.