vitamine c supplement

Het belang van vitamine c

Vitamine C – dat veel voorkomt in groente, fruit en ook in aardappels – geldt als een van de belangrijkste vitamines die je nodig hebt. Een vitamine C supplement gebruiken bij een tekort aan deze vitamine is dan ook aan te raden. Maar wat is het belang van vitamine C, ook wel bekend als ascorbinezuur? En wat zijn de grootste voordelen van een vitamine C supplement gebruiken als je een tekort hebt aan deze belangrijke vitaminesoort?

Een vitamine C supplement is goed voor de weerstand

Een van de belangrijkste functies van vitamine C is het verhogen van de lichamelijke weerstand. Vitamine C is namelijk een zogenoemde antioxidant. Antioxidanten zijn cruciaal in het tegengaan van vrije radicalen in het lichaam. Wanner er (te) veel vrije radicalen in het lichaam zitten, dan verouder je sneller en neemt je weerstand af. Door elke dag te zorgen dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt, doe je je lichaam een groot plezier en heb je een stuk minder kans om ziek te worden!

vitamine c supplement

Vitamine C is goed voor je huidweefsel

Als antioxidant is vitamine C verder cruciaal voor een gezonde en frisse huid. Zoals we al stelden, gaat deze vitamine namelijk het verouderingsproces tegen. Vitamine C helpt bij het soepel en gezond houden van je huidweefsel en is alleen daarom al een onmisbare vitamine voor iedereen! Daarbij is het belangrijk dat de C vitamine de opname van ijzer uit voedingsproducten verhoogt. Hierdoor krijgt je lichaam dus goede voedingsstoffen binnen en groei je beter.

Een onmisbare vitamine voor een gezond zenuwstelsel

Een prettige eigenschap van vitamine C ofwel ascorbinezuur is positieve uitwerking op het menselijk zenuwstelsel. Natuurlijk is het erg belangrijk dat je zenuwstelsel goed functioneert, je geen last hebt van ontstekingen in je zenuwstelsel of van allerlei pijntjes en problemen. Vitamine C is daarom cruciaal om in voldoende mate in te nemen.

Als je van gezonde botten, tanden en bloedvaten houdt

Hecht je waarde aan gezonde tanden, botten en bloedvaten? Dan ben je niet de enige Nederlander met deze wens. Wil je dit bereiken, dan kun je niet om vitamine C heen! Zorg er daarom voor dat je dagelijks genoeg vitamine C binnenkrijgt.