piano spelen

Tips voor het kiezen van een cursus piano les online

Een piano les cursus bij een muziekschool brengt vaak aardig wat kosten met zich mee. Wil je graag piano leren spelen en heb je hier niet zo’n groot budget voor? Of wil je graag thuis leren piano spelen op tijden waarop het jou goed uitkomt? Dan is een cursus piano les online misschien wel iets voor jou! Maar hoe kies je nu een goede cursus piano les online? In dit artikel geven we je een aantal tips.

instrument spelen

1. Kies voor de juiste leermethode

Over het algemeen leren we het beste door video’s te bekijken. Er zijn echter ook mensen die juist weer beter leren door teksten te lezen. Als je weet welke leermethode voor jou het beste werkt, kun je op zoek gaan naar een cursus die voornamelijk deze leermethode toepast. Weet je niet welke leermethode het beste werkt voor jou? Kies dan voor een cursus met verschillende leermethoden.

2. Ga voor een gevarieerde cursus

Je wilt in eerste instantie waarschijnlijk gewoon piano leren spelen. Dit leer je het snelst met akkoorden. Wellicht wil je in de toekomst echter ook bladmuziek leren spelen, leren hoe je in een band speelt of leren hoe je op een keyboard speelt. Het is dan natuurlijk super als je dit allemaal in je cursus kunt vinden. Ga daarom op zoek naar gevarieerde cursus.

piano

3. Zoek naar recensies

Ook als een cursus is gemaakt door een beroemde pianist of door een goed aangeschreven instituut, betekent dit niet altijd dat de cursus zelf ook goed is. Er moet een logische opbouw in zitten en het moet maar begrijpelijk zijn. Je weet pas of een cursus goed is als meerdere mensen de cursus hebben gevolgd en aangeven dat het een goede cursus is. Check daarom altijd de recensies van de cursus en laat je niet verleiden door alleen een grote naam.