Motorhelm

Van race helm tot helm voor iedere gebruiker

In 1958 werden de eerste helmen geproduceerd voor een Shoei helm, deze helmen waren puur bedoeld voor de racewereld. Door de perfecte kwaliteit die het bedrijf levert werd het merk al heel snel overal in de wereld bekend. Tegenwoordig worden er verschillende helmen gemaakt voor iedere motorrijder, niet alleen meer racehelmen dus. Wanneer je een helm in je handen hebt van het merk, voel je direct dat je te maken hebt met een helm van hoge kwaliteit. 

Het draait maar om een ding

Bij het ontwikkelen en vervaardigen bij een Shoei helm is maar een ding belangrijk, het zo goed en comfortabel mogelijk beschermen van het hoofd tijdens een val. Hierbij wordt er gewerkt met een binnenschaal van de helm die uit meerdere lagen bestaat. De combinatie van de binnen en buitenschaal wordt passieve veiligheid genoemd. Hoe minder je wordt afgeleid tijdens het rijden door bijzaken, hoe kleiner de kans is dat je een ongeluk krijgt of ergens tegenaan rijdt en valt. 

Motorhelm

Speciaal gevormde vizieren

Wanneer je een vizier hebt welke niet perfect is gevormd krijg je een vertekend beeld in het verkeer, dit betekent dat de kans op ongevallen groter is. Een perfect vizier is een van de vele kenmerken die een Shoei helm heeft, maar ook andere eigenschappen zorgen ervoor dat de veiligheid hoog in het vaandel staat bij het merk. Je aandacht wordt niet opgeslokt door andere dingen, maar kun je voor de volle 100% bij het motorrijden houden waardoor je de kans verkleint op een ongeval of valpartij.