zwembadverwarming

Welke accessoires je echt nodig hebt wanneer je een zwembad koopt

Misschien denk je erover na: een zwembad kopen! Zeker met de warme zomers die we de afgelopen jaren gehad hebben, is het geen verkeerd idee een eigen badje in de tuin te hebben. Wie een zwembad koopt, moet het wel meteen goed doen. Een Intex zwembad, zo één met een frame, is al voor een kleine prijs beschikbaar. Om het water goed in orde te houden, en om je niet te vervelen, is het een goed idee om bij een zwembad ook meteen verschillende accessoires te kopen. Sommige zijn absoluut noodzakelijk, anderen zijn vooral fijn om te hebben.

Zorg voor een goede waterkwaliteit

Wat je echt in de gaten zult moeten houden wanneer je een eigen zwembad in de tuin hebt, is de waterkwaliteit. Water dat niet goed verzorgt wordt, kan veranderen in een broeiplaats van insecten en algen. Zorg dus dat je de PH-waarde, het chloorgehalte en dergelijke goed in de gaten houdt. Op internet zijn verschillende pakketten te vinden waarmee je met jouw waterkwaliteit aan de slag kunt. Belangrijk is het ook een goede zwembadpomp en een goed filter te hebben: zo blijft de waterkwaliteit optimaal. Helder, schoon en gezond zwemwater: dat willen we toch allemaal?

Gratis verwarming van de zon

Niet absoluut noodzakelijk maar wel heel fijn om te hebben: een verwarmd zwembad. er bestaan verschillende manieren om een zwembad te verwarmen, die niet heel duur hoeven zijn. Zelfs een simpel opzet zwembad kan tegenwoordig verwarmd worden. Een warmtepomp is de snelste methode om op een koude dag een zwembad te verwarmen, maar deze verbruikt wel stroom. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer verwarmingselementen die werken op basis van zonne-energie. Hiermee ben je geen extra kosten kwijt aan de energierekening, maar zit je wel heerlijk warm in je buitenzwembad. Nu nog twee badeenden en een opblaasbare flamingo, en je bent helemaal klaar voor de zomer!