Wheelchair dancing brengt mensen samen

Voor mensen die helaas beperkte mogelijkheden hebben tot beweging, is wheelchair dancing de ideale oplossing. Het is een zeer toegankelijke vorm van beweging voor mensen in een rolstoel samenbrengt en op allerlei manieren een hoop plezier en activiteit biedt. Deze sport heeft namelijk veel verschillende vormen en mogelijkheden. Zo kunnen twee rolstoelgebruikers samen dansen als duo en op die manier één bewegend en prachtig geheel vormen. Ook is het mogelijk om als combi met een staand persoon te dansen, zodat jouw lichamelijke beperking jou en je partner niet belet om samen te dansen. Bovendien zijn er altijd nieuwe dansen om te leren, aangezien de dansen niet ophouden na de klassieke balzaaldans. Ook de populaire dansen zoals de salsa, tango en zelfs hiphop kunnen zo worden aangepast dat ze op werkelijk fantastische wijze kunnen worden uitgevoerd met behulp van een rolstoel. Je leest er meer over op www.wheelchairdancemagazine.com.

Uniek en bijzonder

Wheelchair dancing is met name uniek vanwege de enorme verschillen in deelnemers. Dit is misschien wel de enige sport waarbij het niet uit maakt hoe oud je bent, of je man of vrouw bent en hoe fysiek sterk je bent. Het enige dat er toe doet is dat je plezier wilt beleven op een manier zoals je nog nooit hebt gedaan. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat, wanneer je niet in staat bent zelf de rolstoel voort te bewegen, gebruik te maken van elektronisch aangedreven rolstoelen. Dit onderstreept nog maar eens dat iedereen, ongeacht beperkingen, kan delen in het geluk.

Door het uitvoeren van de populaire dansen in combinatie met de rolstoel, laat je zien dat het uitsluiten van mensen met een beperking fout is. Daarnaast geeft het de persoon in de rolstoel de mogelijkheid om zelf te laten zien waar hij of zij toe in staat is, om de sociale barrières tegen gehandicapten van de samenleving te doorbreken. Zeker wanneer er gedanst wordt door iemand in een rolstoel en een staand persoon, laat dit aan beide groepen zien hoe je met elkaar om kunt gaan op een fijne, leuke en gezellige manier.

Rolstoeldansen wordt steeds populairder

Door de intensiteit en groeiende populariteit van Wheelchair dancing is het al in 1998 ook bestempeld als officiële sport door het Internationaal Paralympisch Comité. Er is een groot aantal dansscholen waar lessen in het dansen met een rolstoel wordt aangeboden. Bovendien zijn er zo nu en dan workshops of evenementen waar iedereen mee kan doen om kennis te maken met deze wondere wereld. Op deze manier worden mensen met en zonder rolstoel zowel fysiek als mentaal beter.