Moezel Duitsland

De Moezelstreek in Duitsland

Je zult het waarschijnlijk niet verwachten in Duitsland, maar de Moezelstreek bestaat veelal uit wijngaarden, romantische valleien en een schitterende rivier. Dit beeld verwacht je misschien meer in een wat zuidelijk land maar ook dichtbij de grens kan je genieten van prachtige landschappen. De rivier vormt de grens tussen Duitsland en Luxemburg en zorgt voor een schitterend vallei. Ook bevindt zich hier de steilste wijngaard van Europa, want hier wordt intensief aan wijnbouw gedaan. In de Moezel van Duitsland liggen schilderachtige dorpen, natuur waar je doorheen kan wandelen en indrukwekkende kastelen.

Moezel Duitsland

Bezienswaardigheden in de Moezel

In de Moezelvallei staan talloze kastelen en burchten die door de jaren heen zijn opgebouwd. Eén daarvan is de Burg Eltz in het plaatsje Wierschem. Het is een Duitse ridderburcht gelegen in het bos en nog altijd in familiebezit. Daarnaast bevindt zich de oudste stad van Duitsland in deze streek genaamd Trier. Het heeft bezienswaardigheden die stammen uit de Romeinse tijd, maar veel gebouwen zijn door de Tweede Wereldoorlog verwoest waardoor ze herbouwd werden. Er zijn prachtige poorten, kerken, bruggen en paleizen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Vergeet ook zeker niet om het Amfitheater en de Keizerlijke Thermen te bekijken.

Moezel Duitsland

Wijn uit de bekende Moezelstreek

Eén van de bekendste wijnregio’s in Duitsland is de Moezelstreek. Er worden diverse druivensoorten gebruikt waaronder, Müller, Kerner en Silvaner. De grootste wijnbouw staat in het dorp Piesport en heeft 413 hectare aan wijngaarden. Ze zijn in de hele omgeving bekend en zorgt voor prachtige uitzichten. Als je in de periode april tot november een bezoekt brengt aan deze regio’s, is de kans groot dat je een wijnfeest mee maakt. Elk dorp heeft zijn eigen feest waar vaak ook wijnkoningin wordt gekroond. Het is een leuke ervaring om mee te maken.