Waar let je op als je een pianist inhuurt

Veelgevraagd bij feesten en partijen
Een pianist is een veelgevraagd muzikant als er wat te vieren valt. Dat is niet zo heel verwonderlijk want de piano is een instrument wat zich bij uitstek leent voor muziek op de achtergrond of op de voorgrond. Toch is er een aantal zaken waar je goed op moet letten als je een pianist huurt; we hebben ze voor je op een rij gezet.

Top of flop
Leuk een liedje kunnen spelen of goed geschoold zijn als pianist; daar zit een wereld van verschil tussen. Het eerste aspect bepaal je namelijk zelf. Je hebt namelijk zelf wel een idee of jij in staat bent om bij een feest te spelen maar je hebt geen referentiekader. Ben je geschoold als pianist en heb je het conservatorium gedaan, dan ben je prima in staat om te musiceren bij een feest. Als klant is het dus zaak dat je vraagt naar de ervaring en opleiding van een pianist. Vraag ook om referenties.

Kies de juiste stijl
Niet iedere pianist heeft dezelfde stijl. Je hebt pianisten die enkel klassieke werken spelen en pianisten die zich vooral op het jazz genre richten. Wil jij een feest waarbij de gasten de dansvloer betreden; dan is een jazz pianist een betere keuze dan een klassiek geschoolde pianist. Kijk ook of een pianist in staat is om ‘easy listening muziek’ te spelen. Dat is muziek die op de achtergrond blijft maar die wel voor een goede sfeer zorgt.

Zorg voor een piano

Het klinkt als mosterd na de maaltijd maar veel mensen die een pianist inhuren vergeten om te kijken of er wel een piano aanwezig is op de locatie. Je kan er dan voor kiezen om een piano te huren via een verhuurbedrijf of om te vragen aan degene die bemiddeld heeft voor het optreden of zijn een piano kunnen regelen voor jouw evenement.

Zorg voor vervanging
Niets is zo vervelend als een muzikant die op het laatste moment afbelt. Toch gebeurt dit vaker dan je zou denken. Het is dan ook een heel goed idee om een pianist via een evenementenbureau te huren. Veel evenementenbureaus hebben namelijk een reserve poule waarmee ze kunnen zorgen voor een vervanging als de pianist opeens toch afbelt. Zo heb je altijd een sfeer bij jouw feest of evenement, wat er ook gebeurt.