Zo kun je nu zelf je eigen boek uitgeven

Een boek uitgeven in eigen beheer klinkt erg ingewikkeld wanneer je hier zelf geen ervaring mee hebt. Maar zo ingewikkeld hoeft het echter niet te zijn. Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die hiervoor kiezen. Een boek uitgeven kan al met enkele stappen relatief eenvoudig. Hieronder vertellen we er meer over.

Hoe geef ik mijn eigen boek uit?

Om kosten te besparen en om meer controle te hebben over je eigen boek zijn er steeds vaker mensen die een boek in eigen beheer willen uitgeven. Er zijn verschillende partijen die hier ondersteuning voor bieden. Zo heb ik gekozen voor de Pumbo. Pumbo geeft namelijk ondersteuning aan uitgevers, auteurs en andere professionals bij het uitgeven van een boek zonder gebruik te maken van een uitgeverij. Alleen hun website staat al vol met tips om je boek uit te geven. Dit is mede makkelijker geworden door het internet. Hierdoor zijn er vele deuren open gegaan om de doelgroep te bereiken.

Door gebruik te maken van het netwerk van Pumbo kun je bij allerlei off- en online kanalen onder de aandacht worden gebracht bij potentiële klanten. Pumbo geeft veel ondersteuning, maar de echte controle blijft gewoon bij jou liggen, wat voor veel mensen een groot voordeel is. Op deze manier gebeurt het niet dat jij alle controle over je eigen boek verliest dat je juist helemaal zelf vol trots hebt geschreven. En vergeet niet de kosten die je op deze manier kunt besparen. Daarnaast hebben ze ook een eigen website opgezet waar de boeken zijn te bestellen. Auteurs die hun boek direct online willen verkopen kunnen van deze website en dit netwerk gebruikmaken. Bezoekers kunnen niet zien dat het om zelf uitgegeven boeken gaat, waardoor er weinig verschil is met het gebruik van een (dure) uitgeverij.