Vegan huidverzorging

Veganistische producten zijn producten waarvoor geen grondstoffen van dierlijke oorsprong worden gebruikt. Maar dat betekent niet dat ze geen synthetische materialen bevatten. De natuurlijke cosmetica moeten voor ten minste 95% uit natuurlijke stoffen bestaan en voor 5% uit organische of synthetische grondstoffen.

De categorie biologische producten bestaat nog steeds uit producten die uitsluitend zijn samengesteld uit stoffen die zijn gecertificeerd door een instantie die in staat is de natuurlijkheid en duurzaamheid in de hele productieketen te certificeren, met ten minste 20% biologische ingrediënten.

Tenslotte zijn er nog de wreedheid vrije producten, dat zijn producten die niet op dieren worden getest, maar wel stoffen van dierlijke of synthetische oorsprong kunnen bevatten. Hetzelfde product kan echter bijvoorbeeld veganistisch, natuurlijk en wreedheid vrij zijn.

Wat zijn de voordelen van veganistische cosmetica?

Verminderd risico op allergieën

Dit is een groot voordeel voor wie een zeer gevoelige huid heeft, of gewoon beter voor zijn lichaam wil zorgen. Chemisch gesynthetiseerde stoffen kunnen in sommige gevallen een cumulatief effect hebben op de huid. Op lange termijn kan dit schade aanrichten.

Vegan gezichtsverzorging daarentegen is delicater en vrij van chemische

 conserveringsmiddelen, wat voordelen oplevert bij langdurig gebruik. Bovendien is het risico op allergieën kleiner door de aanwezigheid van biomoleculen, die beter door ons lichaam worden geaccepteerd dan de synthetische bestanddelen.

Behandeling zonder agressie

Veel conventionele cosmetica hebben “bijwerkingen” zoals allergische reacties. De voordelen van vegan gezichtsverzorging, op zijn beurt, behandelen schoonheid op een meer natuurlijke manier, omdat, de plantaardige formulering, zijn meer compatibel met onze huid.

Dit betekent dat uw huid na verloop van tijd geen schade zal oplopen, maar op een zachtere en krachtigere manier zal worden behandeld.

Zij buiten dieren niet uit

Door te kiezen voor een veganistische en wreedheid vrije cosmetica draagt u bij tot de vermindering van het aantal dieren dat bestemd is om als proefkonijn te leven en uiterst schadelijke proeven te ondergaan, naast de zeer dierlijke exploitatie voor het verkrijgen van de grondstoffen.

Vermindering van het milieueffect

We weten allemaal dat de productie van om het even wat een grote impact heeft op het milieu. Naast de exploitatie van grondstoffen is er ook de kwestie van de verwijdering van deze producten in de natuur.

Veel veganistische bedrijven hebben deze zorg voor het milieu en ontwikkelen daarom recycleerbare verpakkingen, die minder impact hebben op het milieu op het moment van verwijdering, naast het bevorderen van de levensduur van het product (bijvoorbeeld door het gebruik van navullingen en cartridges, waardoor het afval en de hoeveelheid geproduceerd afval wordt verminderd).

Hoge kwaliteit

Vegan gezichtsverzorging is vaak efficiënter en van betere kwaliteit dan traditionele producten. Dit komt omdat zij zorgvuldig gekozen plantaardige ingrediënten kunnen combineren met geavanceerde technologie, waardoor uw huid een nog beter resultaat krijgt.